Attention * Увага * Attention * Увага


Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів

Світлина від Миколи Ручки.



Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Mon ami français" визначено переможцем.
Джерело: Видавництво "Шкільний світ"

За інформацією МОН України






Le tour du monde en 80 secondes


понедельник, 5 сентября 2011 г.

Круглий стіл

  «Наближення іншомовної освіти України до європейських освітніх стандартів»
На засіданні Комітету Ради Європи з питань освіти згідно з поданої заявки на проведення аналізу іншомовної освітньої політики Україна отримала підтвердження про надання експертної оцінки Радою Європи щодо аналізу стану іншомовної політики в системі загальної середньої освіти та вироблення рекомендацій щодо поліпшення якості і практичного спрямування мовної освіти.

Тож, 31 травня 2011 року у м. Києві проведено круглий стіл за участі Міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника, заступника Директора мовного відділу Ради Європи – Філії Тальгот та експертів Ради Європи Майкла Байрама (Велика Британія), Йорун Бернцен (Норвегія), Ірен Піпер (Німеччина), Хельмута Волмера (Німеччина).
Для обговорення експерти підготували аналітичну доповідь , основну увагу якої, зосереджено на пріоритетах мовної освіти України, а саме на:
- проведенні аналізу, узгодженні нормативно-правової бази та навчально-методичного забезпечення загальної середньої освіти України в галузі мовної освіти із Загальноєвропейськими стандартами, вимогами та критеріями;
- систематизації, узагальненні та вдосконаленні підходів до змісту загальної середньої освіти України у сфері мовної освіти на законодавчому та концептуальному рівнях;
- виробленні рекомендацій щодо шляхів удосконалення професійної компетентності вчителя, поліпшенні умов організації навчально-виховного процесу з мовної освіти, впровадженні ефективних навчальних та тестових методик, інноваційних освітніх технологій.
Завершальним етапом цього процесу є підготовка експертною групою Ради Європи разом з представниками органів влади документу «Мовна освітня політика. Аналіз та рекомендації».
Вищезазначений моніторинг мовної освітньої політики на сьогодні проведено в 15-ти країнах Ради Європи, серед яких є: Вірменія, Австрія, Естонія, Угорщина, Литва, Польща, Словаччина.
Що отримає Україна від участі у такому дослідженні?
  1. За позабюджетні кошти (фінансує Рада Європи) буде встановлено дійсний стан мовної освіти та її відповідність загальноєвропейським стандартам у цій царині;
  2. Кваліфіковані професійні рекомендації щодо подальшого підвищення якості мовної освіти;
  3. Міжнародна спільнота пересвідчиться в тому, що Україна, як у правовому забезпеченні, так і у практичній реалізації освітньої мовної політики – серед провідних країн (за рівнем законодавства щодо мов національних меншин – безсумнівний лідер).

Комментариев нет: