Attention * Увага * Attention * Увага


Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів

Світлина від Миколи Ручки.



Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Mon ami français" визначено переможцем.
Джерело: Видавництво "Шкільний світ"

За інформацією МОН України






Le tour du monde en 80 secondes


воскресенье, 17 января 2010 г.

Відгуки

ВІДГУК
про роботу вчителя французької мови ліцею при ДонНУ,вчителя-методиста вищої категорії Ручки Миколи Івановича.
На протязі 19 років роботи в ліцеї М.І.Ручка плідно співпрацює з Донецьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти . З року в рік Микола Іванович проводить педагогічні майстерні для колег міста та області, надаючи значну методичну допомогу як вчителям-початківцям області, так і студентам ДонНУ та ГДПІІМ. Бере активну участь у підготовці та проведенні ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської олімпіади із французької мови, ІІ етапу Всеукраїнської МАН.

Великого значення надає Микола Іванович серйозній та кропіткій підготовці до кожного уроку, має багатий досвід використання на уроках та позакласних заходах технічних засобів навчання. Особливе місце відводить роботі з кодопроекційними та мультимедійними матеріалами, які розробляє власноруч. Уроки М.І. Ручки характеризуються комунікативною направленістю, великою різноманітністю прийомів та форм роботи.
Микола Іванович багато працює сам над підвищенням свого професійного рівня: в його особистому арсеналі найсучасніші методики викладання французької мови. Має свою власну методику навчання французької мови, що базується на базі англійської.
До найвагоміших творчих досягнень М.І. Ручки слід віднести перемоги його учнів посідають призові місця на обласних та Всеукраїнських олімпіадах, наукових конференціях МАН України. Цього року учениця Миколи Івановича Валерія Кисельова виборола 1 місце у ІІІ етапі Всеукраїнської олімпіади із французької мови, 2 місце у ІV етапі Всеукраїнської олімпіади із французької мови,1 місце у ІІ етапі, 2 місце у ІІІ етапі Всеукраїнської МАН успішно склала міжнародні екзамен DELF В2 і одержали міжнародний диплом французького інсти­туту в Україні.
Цікаво і змістовно проходить у школах міста та області авторська гра М.І.Ручки – гра ерудитів та знавців мов „Різнокольоровий квадрат”.
За ініціативою Миколи Івановича було створено євроклуб „Поліглот”, відомий своїми турнірами юних знавців мов далеко за межами області. Великий інтерес турнір викликав не тільки серед донецьких школярів та викладачів, а й у представників Німеччини, Франції, Перу, Мексики, США, які брали участь у під­готовці завдань та роботі журі турніру.
Він – член обласного методичного активу, член Всеукраїнського банку незалежних експертів.
Зацікавленність у своїй роботі, небайдужість та велика любов до дітей, великий професіоналізм дозволяють Миколі Івановичу завжди досягати поставленої мети.


Методист ВГО ДонОІППО Н.В. Ценцура


ВІДГУК

про роботу викладача французької мови

ліцею при Дон ДУ
Миколи Івановича Ручки

Микола Іванович працює викладачем французької та англійської мов з першого дня відкриття ліцею при ДонДУ в 1990 році. Великого значення Микола Іванович надає серйозній та кропіткій підготовці до кожного уроку, інтенсивній роботі вчителя та учнів під час уроку. Він ретельно готується до кожного заняття, чітко формулює задачі та успішно їх реалізує. Вчитель веде уроки організовано, раціонально використовуючи час. Він вміло створює доброзичливу атмосферу на уроці, намагається включити до роботи всіх учнів без винятку. На його уроках немає байдужих. Микола Іванович вміло здійснює індивідуальний підхід до учнів. Вчитель вважає, що для успішної роботи в учбовому закладі має бути створена атмосфера взаємої поваги та довіри між вчителем та учнями. Уроки М.I. Ручки характеризуються комунікативною направленістю, великою різноманітністю прийомів та форм роботиМикола Iванович має багатий досвід використання на уроках технічних засобів.
Неухильно та послідовно вчитель домагається того, щоб його учні добре оволоділи французькою мовою.У групах Миколи Івановича немає невстигаючих. Його учні щороку посідають призові місця на обласних та Всеукраїнських олімпіадах, на обласних та державних конференціях МАН.
Цікаво і змістовно проходить у ліцеї авторська гра М.I. Ручки - гра ерудитів та знавців французької мови “Різнокольоровий квадрат”, в якій беруть участь учні шкіл, ліцеїв, колежів, студенти вузів м. Донецька. До роботи у журі гри Микола Iванович часто запрошує іноземних фахівців.
Десять років тому Микола Іванович створив клуб „Поліглот“, нетрадиційні, оригінальні форми роботи якого користуються неабияким авторитетом своєю у місті та області. Клуб підтримує тісні дружні стосунки із ровесниками у Франції, США, Великій Британії, Німеччині, газета „Поліглот“ постійно отримує цікавий матеріал від своїх кореспондентів-випускників ліцею, які вчаться за кордоном.За ініціативою Миколи Івановича щороку у стінах ліцею при Дон ДУ проводиться турнір поліглотів Донеччини. Великий інтерес турнір викликав не лише серед донецьких школярів та викладачів, а і у представників Німеччини, Франції, Перу, Мексики, США, які брали участь у підготовці завдань та роботі журі турніру.
Вiсiмнадцять рокiв Микола Iванович керує методичним об’єднанням вчителiв iноземних мов лiцею при ДонДУ, охоче ділиться новими методичними знахiдками з колегамами i сприяє застосуванню новiтнiх методик навчання на уроках.
Вiн – член обласного методичного активу . Бере активну участь у підготовці та проведенні районних та обласних олімпіад, конкурсів, фестивалів.
Микола Iванович багато працює сам над пiдвищенням свого професiйного рiвня. Має ряд публікацій в журналах „Педагогічна скарбниця Донеччина“,„Рідна школа“.
Зацiкавленiсть у своiй роботi, небайдужiсть та велика любов до дiтей, високий прфесiоналiзм дозволяють Миколi Iвановичу досягти завжди поставленої мети.

Заступник директора ліцею при ДонНУ С.М. Васильєв

Комментариев нет: