Attention * Увага * Attention * Увага


Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів

Світлина від Миколи Ручки.



Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Mon ami français" визначено переможцем.
Джерело: Видавництво "Шкільний світ"

За інформацією МОН України






Le tour du monde en 80 secondes


воскресенье, 17 января 2010 г.

Розповідь про цікаву людину

Натхненна праця Вчителя

Найкоштовніший скарб людей — це їхня мова


Микола Іванович Ручка з першого дня після відкриття ліцею при ДонНУ працює викладачем французької мови.
Уроки М.І. Ручки характеризуються комунікативною направленістю, великою різноманітністю прийомів та форм роботи: це інсценування текстів та діалогів, зйомок на відео, розучування пісень.уроках та в позакласній роботі газетний матеріал, що дає можливість наблизити ситуації спілкування до реального життя.
Постійно використовуються в роботі під­ручники з географії, історії, які отримав учитель від своїх колег із Франції.
Більше 6 років М.і. Ручка очолює клуб "Поліглот", який за короткий час здобув неабиякий авторитет у місті та області. Тут, у стінах ліцею при ДонНУ, проводиться турнір поліглотів, у якому беруть участь усі бажаючі, що знають чотири мови, включаючи рідну. Великий інтерес турнір викликав не тільки серед донецьких школярів та викладачів, а й у представників Німеччини, Франції, Перу, Мексики, США, які брали участь у під­готовці завдань та роботі журі турніру.
До найвагоміших творчих досягнень М.І. Ручки слід віднести перемоги його учениць Яни Ковальової та Олени Брейман на обласних та республі­канських олімпіадах. Крім цього, Оленка Брейман, для якої французька мова є другою іноземною, стала переможницею Європейського конкурсу знавців французької мови, в якому брали участь 20 тисяч найкращих пред­ставників 80 країн континенту. Цього рокуЯна та Олена успішно склали міжнародні екзамени DELF - DALF і одержали міжнародні дипломи французького інсти­туту в Україні.
Крім ліцеїстів, у складанні іспитів брали участь і інші учні Миколи Івановича, студенти найпрестижніших вузів України, зокрема Ганна Сербіненко, студентка математичного факультету ДонНУ, а нині студентка одного із Університетів Європи.
Високий рівень підготовки О. Брей­ман, Я. Ковальової, Г. Сербіненко було спеціально відзначено компетентною міжнародною комісією на чолі з паном Фабрісом Дісдьє, директором Французь­кого центру.
Учні М.І. Ручки успішно навчаються та працюють у багатьох вузах світу: Надія Папаяні - кращий знавець французької мови серед американських студентів, Катя Медведева - аспірантка у Швеції, О. Мокренко - аспірантка в США.
Зацікавленість у своїй роботі, не-байдужість та велика любов до дітей, високий професіоналізм дозволяють Ми­колі Івановичу досягти поставленої мети.
Інформацію надала педагог-організатор, голова профбюро ліцею Г.І. Розова.

2 комментария:

Unknown комментирует...

Мой самый любимый учитель!Многое помог понять,исключительно благодаря ему полюбила французский язык!И человек он очень добрый и мудрый!Очень разносторонняя личность,может поддержать любой разговор!Любит трудолюбивых!

Dagomei комментирует...

Очень интересный сайт. Много разной информации и видно, что создано с любовью к профессии. Только жаль, что стихотворения на французском без перевода. Я не знаю этого языка, а хотелось бы понять о чем.