Attention * Увага * Attention * Увага


Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів

Світлина від Миколи Ручки.



Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Mon ami français" визначено переможцем.
Джерело: Видавництво "Шкільний світ"

За інформацією МОН України






Le tour du monde en 80 secondes


четверг, 4 июля 2013 г.

Вебінар для вчителів французької мови

Про вебінар для вчителів французької мови з теми «Відкрита академія сучасного уроку французької мови»

Кожен вчитель будує собі власну школу,
підбираючи для себе у всіх попередників те, що потрібно саме йому.
Шалва Амонашвілі

19 червня поточного року відбувся вебінар для вчителів французької мови з теми «Відкрита академія сучасного уроку французької мови» (захід п
еренесено з 25 червня (за планом роботи Дон облІППО на 2013 рік, стор. 87).  Вебінар проводив Ручка М.І., учитель французької мови Ліцею-інтернату приДонецькому національному університеті.

У вебінарі зареєструвалися 28 учасників.

Актуальність вебінару зумовлена суспільно та підтверджена у багатьох освітянських документах.


Не слід забувати те, що на нинішньому етапі розвитку суспільства наявність знань та вмінь з інформаційних технологій стає базовою вимогою для випускника школи. Із переміщенням головної уваги на розвиток у учнів комунікативної компетенції, здатності до міжкультурної комунікації та до використання мови як засобу цієї комунікації, учителі іноземної мови постійно шукають кращі способи отримання доступу до автентичних матеріалів і діляться досвідом, який покращить навчальні досягнення їхніх учнів. Комп'ютерні технології та урок іноземної мови – актуальний напрямок в методиці, який потребує нових підходів і нестандартних рішень. Комп’ютери стрімко увійшли в різноманітні сфери нашої повсякденної діяльності, тому широке запровадження комп’ютерної техніки в процесі навчання іноземних мов є важливим завданням.

Учасники вебінару ознайомилися з прийомами використання лексичних явищ при створенні мультимедійних презентацій, з етапами презентацій, методикою застосування комп’ютера на різних уроках та етапах уроку. Микола Іванович презентував досвід роботи з інтерактивною дошкою, розповів про дослідження впливів використання інтерактивних дошок, виявив їх переваги та деякі недоліки. Також було розглянуто декілька корисних сайтів, які допоможуть в роботі вчителю французької мови.

Висновок:  чим ширше застосовуються комп’ютери у процесі вивчення різних предметів (у тому числі й французької мови) та чим раніше учні починають працювати з комп’ютером, тим ефективніші результати навчання. Отже, використання можливостей ПК на уроках дозволяє підвищити ефективність навчання, поліпшити аналіз та оцінювання рівня знань учнів, звільнити більше часу для надання допомоги учням. Комп'ютер надає вчителеві можливість зробити уроки цікавішими, захоплюючими та сучасними.

Охопити дуже широке коло питань сучасного уроку французької мови за один вебінар неможливо. Але початок покладено і це на разі головне.

Комментариев нет: