Attention * Увага * Attention * Увага


Всеукраїнський Конкурс Освітніх Сайтів

Світлина від Миколи Ручки.



Видавництво "Шкільний світ" підбило підсумки Всеукраїнського конкурсу на найкращий авторський освітній інтернет-сайт.
У номінації учителів французької мови блог "Mon ami français" визначено переможцем.
Джерело: Видавництво "Шкільний світ"

За інформацією МОН України






Le tour du monde en 80 secondes


понедельник, 24 сентября 2012 г.

Педагогічна майстерня



Блог учителя. Яким йому бути?
Кожний учитель будує собі власну школу, добираючи для себе у всіх попередників те, що потрібне саме йому.
Ш. Амонашвілі




Наткнулcя в интернете на электронную книгу американских педагогов "21 признак учителя 21 века". В переводе Елены Годуновой  это выглядит приблизительно так:
 21 признак учителя 21 века
1.Вы требуете от своих учеников использовать многообразные источники для их исследовательских проектов… и они ссылаются на блоги, подкасты и интервью, которые они провели, используя скайп.
2.Ваши ученики работают над совместным проектом…с учениками из Австралии
3.Еженедельно вы сообщаете о новостях классах… в вашем блоге.
4.Ваши ученики участвуют в уроке, …отправляя через Твиттер вопросы и комментарии
5.Вы просите ваших студентов исследовать и создать доклад по спорной теме…и вы оцениваете их видео презентации.
6.Вы готовите дублеров с подробными указаниями… с помощью подкастов.
7.Вы просите ваших учеников изучить литературного персонажа или историческую личность…, и они создают от его имени профиль в социальных сетях.
8.Ваши ученики создают учебное пособие…работая вместе в группе-вики.
9.Вы делитесь учебными планами со своими друзьями-учителями… по всему миру.
10.Бюджет вашего класса ограничен…, но ничего страшного в этом нет потому, что существует так много бесплатных ресурсов в интернете, которые вы можете использовать
.
11. Вы осознаете важность профессионального развития,… и вы читаете блоги, присоединяетесь к сетевым сообществам и шлете твиты для собственного развития.
12. Вы берете своих учеников на экскурсию к Великой китайской стене, … никогда не покидая при этом свою классную комнату.
13.Ваши ученики делятся историями о летних каникулах, … используя он-лайн хранилище фотографий.
14.Вы посещаете Лувр с вашими учениками,…и не тратите при этом не копейки.
15.Вы обучаете своих учеников не для того, чтобы они были хулиганами …или кибер хулиганами
16.Вы просите своих учеников включить сотовые телефоны перед началом урока…потому что вы планируете их использовать на уроке.
17.Вы просите своих учеников составить пересказ последней главы и прислать его вам в виде тестового сообщения.
18.Вы демонстрируете оригинальные работы ваших учеников… миру.
19.Вы пьете утренний кофе, …проверяя свою ленту RSS.( RSS — це родина XML-форматів, що використовується для публікації та постачання інформації, що часто змінюється, наприклад нових записів в блозі, заголовків новин, анонсів статей, зображень, аудіо і відео матеріалів (в стандартизованому форматі). Документ в стандарті RSS (який також інколи називають «стрічкою», «веб-стрічкою» або «каналом») складається з повного або часткового тексту і метаданих (дата і авторство).
За висловлюванням популярного блогера Даррена Ровза (англ. Darren Rowse), RSS - це технологія, яку використовують мільйони користувачів Інтернет з усього світу щоб отримувати поновлення на своїх улюблених веб сторінках).
20.Вы читаете эту книгу.
21.Вы отправите своим коллегам ссылку для скачивания этой электронной книги!
Можна багато дискутувати з приводу ефективності та доцільності використання інформаційних технологій на уроках, але не використовувати їх було б нерозумно. Можливості сучасного уроку й системи освіти взагалі значно розширюються завдяки використанню мультимедійних, інтерактивних технологій, Інтернету тощо. Сьогодні перед педагогами стоїть важливе завдання - виховати та підготувати молодь, спроможну активно включатися в якісно новий етап розвитку сучасного суспільства, пов'язаний з інформацією. Сьогодні ми поговоримо про блоги. Блог учителя. Яким йому бути? Як його створити самостійно?

Блог. Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.

Блог (також блоґ, англ. blog, від web log, «мережевий журнал чи щоденник подій») — це веб-сайт, головний зміст якого — записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. Для блогів характерні короткі записи тимчасової значущості. Блогерами називають людей, які є авторами блогів. Сукупність усіх блогів в Інтернеті створює блогосферу. Популярність блогосфери зумовлена насамперед можливістю використання таких недоступних раніше інструментів, як RSS, trackback та ін. За версією газети «Вашингтон профайл» (англ. Washington Profile), першим блогом вважають сторінку Тіма Бернса-Лі, де він, починаючи з 1992 року, публікував новини. Широке використання блогів розпочалося з 1996 року. У серпні 1999 року комп'ютерна компанія «Pyra Labs» із Сан-Франциско відкрила сайт Blogger. Це була перша безкоштовна блогова служба. Згодом Blogger був викуплений компанією Google.

Для чого вам свій блог

Декілька років тому створення сайтів для багатьох здавалось чимось неймовірним, тим, що можуть робити тільки  веб-програмісти та веб-дизайнери. Воно і не дивно, системи керування контентом, такі як Joomla та Wordpress звичайно ж вже існували, але вони були далеко не такі як сьогодні, та й інформації про них було зовсім небагато і в далекому 2006 році Wordpress міг полегшити життя хіба що тим, хто вже і так непогано розбирався у створенні сайтів. Таким чином, для того, щоб створити власний блог чи сайт знання html, css, а в деяких випадках мови програмування php були просто необхідними.
Але часи змінюються, прогрес не стоїть на місці і зараз технології дозволяють всім бажаючим створити свою сторінку в інтернеті за допомогою одної із CMS. Це легко, зручно, не потребує навичок програмування, а безкоштовні шаблони для блогу можна знайти на будь-який смак.
Сьогодні я розповім про те, навіщо взагалі створювати свій блог чи сайт, що це може вам дати і які можливості відкрити.
Блог, як правило, є більш вузькоспеціалізованим по тому чи іншому параметру ніж сайт. Блог може вести як одна людина, так і декілька. Зазвичай, тут переважають короткі записи, відео чи аудіо подкасти, уроки, власні думки, поради, враження і т.д. Створюючи свій блог вибирають відповідний дизайн, який відображає тематику блогу.
Перед тим як вирішити чи потрібен вам блог, подумайте про що ви будете на ньому писати. Тисячі сайтів створюються кожен день, але багато з них так і "помирають" через недбалість автора або неактуальність теми. Блог має регулярно оновлюватись і приносити користь читачам. Не забувайте, що ви можете не тільки писати статті, але і записувати аудіо або відео. Виберіть підходящий формат у якому вам буде зручно працювати.
Сфера в якій ви працюєте дуже популярна і ваші навики та ваш рівень дозволяють не тільки виконувати свою роботу, але і навчити інших? В такому разі ви можете створити свій блог і ділитись на ньому досвідом із читачами. Такі блоги швидко стають популярними, якщо, звичайно, вам є що запропонувати.
Якщо ви можете гарно викладати думки на папері, писати цікаві статті, огляди, новини, історії чи навіть романи, але так склалось, що займаєтесь ви зовсім не цим, то завжди можна спробувати реалізувати свій потенціал в блогінгу. Виберіть тему, чи декілька тем, які вам цікаві і про які ви можете писати і вперед! Створіть свій блог і починайте наповнювати його. Розкажіть про нього своїм друзям, знайомим, колегам та учням. Не забувайте про пошукову оптимізацію.
Дуже часто блог читають через особистість автора. Статті можуть бути вже і не настільки інформативні, але те як вони написані і як можуть надихнути приваблює читачів. Якщо ви оптиміст, легко сходитесь з людьми і до того ж можете писати цікаві пости обов'язково спробуйте себе в якості блогера!

Як можна створити свій блог

Ви можете вибрати для свого блогу як платний так і безкоштовний варіант. Безкоштовний мікроблог можна зробити, наприклад в livejournal, а для платного варіанту виберіть одну із CMS - Joomla чи Wordpress.
Як створити свій блог
Як створити блог? - саме таким питанням задаються ті, хто нарешті дізнався, що це за таке модне слово, і вирішив зробити особистий (або навіть тематичний) блог.
У вас, як у новачка, є два варіанти - платний і безкоштовний блог. Звичайно, платити вас ніхто не примусить, проте згодом, можливо за декілька місяців, або і через рік, ви зрозумієте переваги і недоліки безкоштовного сиру.
Щодо безкоштовного сайту на сервісах то єдина перевага то це спробувати як це бути автором і мати свій сайт та вести його, і це безкоштовно
А Мінуси наступні.На безкоштовних сервісах Ви обмежені функціональністю обраної Вами майданчика. Іншими словами, якщо Ви захочете додати в блог опитування, форму зворотного зв'язку, відстежити пошукові запити, вивести найпопулярніші або зв'язні записи і т.д., то на багатьох безкоштовних сервісах у Вас це не вийде. Якщо власникові
сервісу не сподобається зміст Вашого блогу, його можуть просто заблокувати.
Як створити блог безкоштовно
У мережі діє декілька безкоштовних автоматичних сервісів для створення блога. Всього декількома кліками ви зможете отримати досить пристойну сторінку в мережі.
Livejournal - это глобальная социальная сеть, объединившая блоггеров во всем мире. Это более миллиона дневников, которые ведут журналисты, писатели, фотографы, политики, домохозяйки, милиционеры, бизнесмены,  и все остальные. Это тысячи сообществ, посвященных обсуждению любых вопросов - от общемировых проблем до тонкостей разведения морских свинок. Это оперативная информация, подчас опережающая СМИ; это сотни новых фотографий и видеороликов каждый день; это самые жаркие обсуждения. Це ймовірно, найвідоміший і найпопулярніший на даний час сервіс. Щоб завести блог на ЖЖ, досить перейти на сайт www.livejournal.com і натиснути “Створити журнал” (мову інтерфейсу можна вибрати в настройках). Вам буде наданий в користування безкоштовний аккаунт типу ім'я.livejournal.com.
Деякі функції присутні не в повному об'ємі, тому вам пропонуватимуть перейти на платний акаунт, де більше можливостей (проте це зовсім не обов'язково. Тисячі людей користуються безкоштовними акаунтами, і не скаржаться).
На ЖЖ можна писати як з основної сторінки, так і із спеціальної програми-клієнта Semagic - вона дозволяє вам писати в блог не заходивши на сайт, проте підключення до Інтернету необхідне. ЖЖ також дозволяє брати участь, створювати і писати до коммюніті (співтовариства). Адресою кожного співтовариства є community.livejournal.com/назва.
Blogger. Цей сервіс є дочірнім від Google, тому, за наявності Google-аккаунта вам не потрібно буде створювати новий акаунт, а просто зайти з даними Google. І навпаки - якщо ви створили аккаунт на Blogger, то автоматично отримуєте акаунт Google.
Як твердить головна сторінка, завести блог ви можете всього в декілька кроків - створити профіль, назвати блог, вибрати шаблон. Вам буде наданий домен типу ім'я.blogspot.com. Після створення блогу ви можете щось написати, або ж набудувати зовнішній вигляд, настройки.
Цікавим моментом є те, що Blogger, як підрозділ Google, дозволяє вам розмістити рекламні блоки Google Adsense, і, таким чином заробляти з трафіку (що неможливе в ЖЖ). Також сервіс повністю сумісний з іншими продуктами Google - Picasa Web Albums, Google Data API support, підтримує drag&drop при настройці сторінки.
І ще цікавим є те, що в деяких нових телефонах (наприклад, Sony Ericsson) ви можете публікувати фото, зроблені з мобільного, безпосередньо в блог.
Blog.Net.Ua - перший український автоматичний сервіс безкоштовних блогів. Він почав свою роботу 1 січня 2007 року, саме так датується перший запис LaSet’а, який адмініструє цей проект.
Створити блог легше, ніж навіть в світових сервісах, які описані вищим. Вам потрібно просто вибрати назву блогу, і за декілька хвилин у вас буде безкоштовний блог на 100 мб типу ім'я.blog.net.ua. Після цього ви перейдете в панель управління Wordpress.
Wordpress майже ідеально підходить для блога. Вам не потрібно щось настроювати - записи додаються автоматично, так само на автоматі тегування, віджети (widgets), теми, категорії і багато іншого. Зараз ви можете вибрати одну тему оформлення серед таких - Big Pencil, Qwilm, Minimalistic, Wordpress Default (Kubric), Yura 1.0, iTheme.
За допомогою платного апгрейду ви можете збільшити місце для файлів, зняти певні обмеження. В цілому головною метою Blog.Net.Ua є українізація блогосфери, адже всі теми переведені на український інтерфейс. Сервіс подарував нам досить багато цікавих блогов, які зараз мають велику популярність.
Завести блог самостійно і платно.
Всі ці вищеописані сервіси хороші і пухнасті, проте ви там лише творець контента, більш ніякої участі окрім вибору схеми дизайну, ви не маєте. І яка б не була хороша адреса вашого блога, ця адреса вам не належить, і ніколи не належатиме. Тому з часом ви зрозумієте, що означає бути “в чужому будинку”, де ви можете тільки бути хорошим гостем, але жодним чином не господарем.
Щоб стати господарем свого сайту, і взяти управління в свої руки, вам потрібні гроші. Скільки потрібно грошей - це вже ваша особиста справа. Як правило, для невеликого сайта-візітівки достатньо і 10$ в рік, а для великих сайтів змісту може обійтися і більш ніж 200$. Але оскільки ми зараз говоримо про блог, і Ви працюватиме над сайтом самі, то оперувати доведеться з невеликими сумами. Головні витрати:
1. Домен. $5-20 на 1 рік
2. Хостинг. $10-40 на 1 рік
3. Система управління сайтом. ***$ - залежно від Вашого вибору, можливий варіант безкоштовного рішення типу Wordpress.
Надалі все залежить лише від вас. Якщо ви добре володієте HTML і CSS - те можете самостійно писати сторінки до свого блогу. Проте таке заняття не є легким, тому безкоштовні CMS як Wordpress набагато полегшать вам ведення блога. За наявності вашого власного домена і безперебійного хостингу ви зможете цілком самостійно керувати сайтом, редагувати стиль, код, і все інше.
Як Створити Безкоштовний Блог на Blogspot.com?
Створити свій перший блог можна всього за кілька секунд, без фінансових вкладень, використавши сайт Blogspot.

Чому варто вибрати безкоштовний блог хостинг Blogspot?

1) можна перенести блог на ваш персональний домен;
2) хостинг Blogger надається абсолютно безкоштовно;
3) базовий зовнішній вигляд сайту можна відредагувати в панелі адміністратора шляхом вибору відповідної колірної гами.

Етапи реєстрації безкоштовного блогу на Blogspot

1) Перейдіть на головну сторінку Blogspot (www.blogspot.com) і клацніть на кнопку “Get Started”, щоб приступити до процесу швидкого створення нового щоденника;
2) Зареєструйте рахунок Google.com (якщо ви не зареєстровані, вам потрібно пройти реєстрацію, заповнивши форму на цій сторінці) ;
3) Авторизуйтесь на ресурсі Blogger;
4) Найменш Ваш новий блог (введіть бажане назву блогу і відповідне доменне ім’я в виділених полях) ;
5) Зробіть вибір шаблону (вибрати початковий макет для першого зареєстрованого сайту; шаблон для Blogger.com в будь-який час можна з легкістю поміняти).
Нарешті-то, можете сміливо почати писати першу статтю і приєднатися до світової блогосфери. Власне, це все, що треба буде зробити для створення персонального ресурсу.
Показати:

ЗМІСТ БЛОГУ





Радимо звернутися:

Концепція Державної цільової програми впровадження у навчально-виховний процес загальноосвітніх навчальних закладів інформаційно-комунікаційних технологій "Сто відсотків" на період до 2015 року. Розпорядження КМУ № 1722-р від 27.08.10 року.


Програма Intel® «Навчання для майбутнього» в Україні. http://www.intel.com/cd/corporate/education/emea/ukr/elem_sec/teach/250182.htm
Микола Ручка, Блог учителя. Яким йому бути? http://mon-ami-francais.blogspot.com
Блог Cтворення освітнього середовища для учнів, учителів, батьків. http://wiki.iteach.com.ua
Українська блогосфера. http://blogosphere.com.ua/jak-stvoryty-bloh

Комментариев нет: